Gellak; schadelijk of niet?

Vaak krijg ik de vraag of ik zelf ook gellak draag. Bij deze; Ja, echt áltijd!

Nadat ik het kleurtje moe ben wat er op zit of wanneer ik een uitgroei heb waar je ú tegen zegt, haal ik het er af en zet ik er weer een nieuwe kleur op. 

In het begin durfde ik het ook niet hoor, zovaak gellak gebruiken. Overal hoorde ik verhalen dat het je nagels dunner en slechter zou maken. Maar omdat ik de kleuren zó leuk vond en zó blij was dat het langer dan 1 dag bleef zitten -normale nagellak bleef bij mij echt maar 1 dag zitten, al die moeite voor niks- raakte ik verslaafd! Om de 2 weken heb ik dan ook even een momentje voor mezelf waarin ik mijn nagels opnieuw verzorg. 

Tóch waarschuw ik wel altijd mijn klanten met het verwijderen van de gellak. Als je het namelijk te hardhandig doet, kun je wél je nagels beschadigen en dat wil je gewoon niet. Als je voorzichtig te werk gaat en daarna je handen en nagels lekker verzorgd met een crème of olie, zullen je nagels bijna niet tot niet lijden!