Beauty routine

Hoe is het met jullie? Hopelijk gaat alles goed met iedereen! 


Misschien is dit niet het eerste waar je mee bezig bent thuis, maar ik wilde het graag eens hebben over de routine rondom de verzorging van de huid.

In deze dagen mag je jezelf namelijk best even een rustmomentje gunnen en de tijd nemen om de huid een boost te geven. 


Wanneer je stress hebt of oververmoeid bent, kun je dit terugzien aan de huid. Vaak ontstaan er irritatie vlekken/bultjes, misschien zelfs droge plekken, puistjes, donkere kringen onder de ogen etc.

Door de huid te laten wennen aan een reinigingroutine, zal de huid aanzienlijk rustig worden en opknappen. Daarbij is het ook even een zen-momentje voor jezelf. 


De huid alleen reinigen met water is niet voldoende en met zeep is te hardnekkig. Wanneer je de huid alleen met water wast, verwijder je geen vuil van de huid. Ook voor mensen die geen make-up dragen is het van belang om de huid goed te reinigen, met een op de huid afgestemd reinigingsproduct. Want al draag je geen make-up; rondzwevende stofdeeltjes en vervuilde lucht kunnen voor onzuiverheden en verstoppingen zorgen.


Naast een goede reiniging, geeft een masker ook een goede oppepper aan de huid. Daarna is het belangrijk om de huid te beschermen tegen al die stofdeeltjes, vervuiling en/of make-up met een dag of nachtcrème. 


In de salon werk ik met de producten van Nouvital-Cosmetics, die eveneens te verkrijgen zijn voor thuisgebruik. Ze bevatten de volgende eigenschappen:

- Huidverbetering

- Prebiotisch

- Hypoallergeen

- Allergeenvrij geparfumeerd

- Vrij van minerale oliën

- Vrij van tarwekiemolie (i.v.m. glutenallergie)

- Dierproefvrij

- Parabeenvrij


Vaak bevatten producten van een drogisterij minerale oliën; wist je dat dit afkomstig is uit petroleum en aardolie? Niet al te best voor je huid dus! Kies liever voor een product die écht iets doet met de huid en waar geen troep in zit. 


Ben je op zoek naar een fijne reiniging, maar zie je door de bomen het bos niet meer?  Neem gerust contact met mij op voor meer advies.


Stay safe you all!